Wednesday, 23 March 2011

Happy Birthday, KelpoLova !

This week I am celebrating my beloved blog KelpoLova's birthday, which was in 12 March 2011. I was late, so I claimed this month as KelpoLova's first birthday, also the month when New Kelpo was born. As well as celebrating KelpoLova's birthday, I'm also going to share when the tradition 'birthday' started, or who invented 'birthday' !

According to me, birthday started as soon as the system of Calendar was invented. Historians assumed that birthday celebration started in Ancient Egypt, about 1000-3000 BC. In that time, only the Pharaohs, or the kings could celebrate birthday. Centuries later, it is believed that evil spirits would be more dangerous at people's birthday, that is why people celebrate birthday by parties, to scare away the evil spirit.


BAHASA INDONESIA
Minggu ini saya merayakan ulang tahun blog kesayangan saya, KelpoLova. Sebenarnya ulang tahun blog saya ini adalah 12 Maret 2011, tetapi saya lupa, jadi saya nyatakan bahwa bulan ini adalah bulan ulang tahun KelpoLova. Saya juga akan bagi-bagi pengetahuan tentang kapan tradisi ulang tahun bermulai.

Menurut saya, tradisi ulang tahun bermulai setelah sistem kalender ditemukan. Ahli sejarah mengira bahwa tradisi ulang tahun dimulai di Mesir Kuno, sekitar 1000-3000 SM. Pada saat itu, hanya Pharaoh atau raja yang bisa merayakan ulang tahun. Abad-abad kemudian, orang-orang percaya bahwa spirit jahat akan menghantui orang pada saat ulang tahun mereka, itulah kenapa orang-orang merayakan pesta ulang tahun untuk menakuti spirit jahat.

HAPPY BIRTHDAY, KELPOLOVA !

28 comments:

Obat Sakit 2011 said...

hepi besde sobat..
semoga makin jaya saja kelpolva

Daris Firzan said...
This comment has been removed by the author.
Daris Firzan said...

semoga blog kelpolova dan blog ini , menjadi blog yang sangat bermanfaat bagi kita semua, dan semoga makin mantap aja, :)

thanks :)

Agung A. Kusuma said...

happy b'day kelpolova..
semoga tambah rajin ngeblognya & tak kehabisan ide untuk posting hal2 yang baru..
:D

basir Annas said...

Happy Birthday kelpolova

:D

Iskaruji dot com said...

Happy birthday and moga selalu eksis..

narti said...

happy birthday ya...
eh, blog lama kemana? koq jadi newkelpo?

sda said...

moga sukses ya! met ultah buat blognya :)

dee said...

happy birthday, moga sukses selalu ^_^

Candra Aditya said...

Waduuuuhh.. Ada yang lagi Ultah tuh.. hmm ternyatta sobatku yang ini toh yg ultah,, weh weh weh,, selamat ulang tahun yah sobat,, always be success..

moenas said...

wewww met ultah yeah..
semoga semakin semangat ngeblognya

moenas said...

ane sekalian promosi domain baru ane brow

enda fivers said...

Selamat... !!
Semoga semakin sukses dan semakin semangat !!..

Ladida Cafe said...

happy birthday ^^

Jana Virananda said...

Thank you all for the birthday wishes :)x

sichandra said...

Happy birthday kelpolova :)

Pradisz Wardhana said...

Happy Birthday Kelpolova :) Salam Sukses Selalu Untukmu Sobat !!

amPuzz said...

Annyeonghaseyo ^^
Saengil chukhahamnida kelpo :D
Ganbatenne !!!

Dark Ard Deidara said...

Hehe, met ultah nih,,, :)

Arkan Azis Kusuma said...

Selamat ulang tahun yaa KelpoLova...KelpoLovers will alwayas read your articles! :D

New Trik Tips Komputer said...

selamat ulang tahun kawan ,,.

i-one said...

happy b'day...salam kenal,if u have time visit my blog

Heni said...

Hello, Kelpo... Long time no see in this blogging world ^^

Kisah Abu Nawas said...

sdalam sob
met ultah untuk blognya
moga makin jaya

Miecyber said...

Congratulation Kelpo...

Asam Rom

asuransioke said...

Happy B Day Kelpo, semoga sukses dan heppy saja ya bro, maaf terlambat

Sepak Bola News = Soccer 足球新闻 said...

happy B day KELPO, sukses ya pak

Inspiration OnLine said...

happy B Day Kelpo

Post a Comment

Kelpo appreciates all of your comments !